#FanVanVerliezen: Voice en de Kansspelcommissie sporen jongeren aan tot voorzichtigheid met sportweddenschappen

#FanVanVerliezen: Voice en de Kansspelcommissie sporen jongeren aan tot voorzichtigheid met sportweddenschappen

Met de Wereldbeker in het vooruitzicht komen tal van jongeren in de verleiding om mee te doen aan sportweddenschappen. Om jonge, kwetsbare spelers te beschermen, heeft de Kansspelcommissie als regelgevende instantie Voice Agency ingeschakeld om een impactvolle sensibiliseringsactie te bedenken en op touw te zetten, gericht op jongeren en hun entourage.

De kans om met een kansspel te winnen, is zodanig klein dat je bijna graag moet verliezen om er met je ogen dicht aan deel te nemen. Om jongeren te sensibiliseren voor de risico’s die verbonden zijn aan sportweddenschappen, heeft Voice de ludieke campagne #FanVanVerliezen op touw gezet.

Naast de creatieve strategie bestond deze campagne uit een creatief en een media-luik.

De campagne werd gevoerd via een website met chatbot, flyers en een preventievideo. De aankondiging gebeurde via een PR-campagne en social ads op sociale netwerken voor een uitgebreide verspreiding van de video en de hashtag #fanvanverliezen. De campagne werd gelanceerd op vrijdag 25 mei, tijdens een ronde tafel met de Minister van Justitie Koen Geens, professionals, politici en journalisten, met als onderwerp het gevaar van sportweddenschappen voor jongeren.

Info 

  • Klant: Kansspelcommissie
  • Contacten: Peter Naessens, Majolein De Paepe
  • Agency: Voice Agency
  • Creative director: Sven Nijs
  • Creative team: Gérard Steenhoudt, Gilles De Bruyère
  • Account director: Annemie  Verschueren
  • PR en social media: Julien Brasseur, Mélanie Chamaah
  • Digital production: Hubert Canart
  • Film production company: Utopix
  • Regie: Bram De Waele
Contacteer ons
Rodrigue Delépine Voice Agency
Rodrigue Delépine Voice Agency
Over Voice Agency

Over Voice

Voice is een Belgisch communicatiebureau dat haar vaardigheden en ervaring met transmedia-communicatie (web, social media, PR & data analytics), ten dienste stelt van de het vertrouwen tussen adverteerders en hun publiek. Het agentschap neemt hiervoor haar klanten mee op een “trust-building journey” in drie fases: Listen > Think > Engage . Met het oog op acquisitie en conversie, doet Voice aan content-creatie en ontwikkelt het strategieën zodat wederzijdse en draagkrachtigere vertrouwensrelaties tussen de merken en hun doelgroepen kunnen worden geoptimaliseerd en versterkt.

Voice Agency
Stallestraat 140A
1180 Ukkel