Voice spoort samen met Belchol en de Belgische Cardiologische Liga alle Belgen aan om hun verborgen erfelijkheid te onderzoeken

Voice spoort samen met Belchol en de Belgische Cardiologische Liga alle Belgen aan om hun verborgen erfelijkheid te onderzoeken

Om de Belgen aan te moedigen zich te informeren over Familiale Hypercholesterolemie, slaan Voice, Belchol en de Belgische Cardiologische Liga de handen in elkaar en lanceren de sensibiliseringscampagne ‘Verborgen Erfelijkheid’.

Emma heeft het rode haar van mama geërfd. Thomas heeft de oren van zijn papa. Maar naast deze zichtbare trekken, hebben ze misschien, zoals 1 Belg op 300, een minder zichtbare maar potentieel gevaarlijke eigenschap geërfd… Familiale hypercholesterolemie is een erfelijke, asymptomatische ziekte die je risico op ernstige hart- en vaatziekten met factor 5 verhoogt, en dat al vanaf zeer jonge leeftijd.

Gezien het gaat om een relatief ongekende maar potentieel zeer gevaarlijke ziekte, hebben Belchol en de Belgische Cardiologische Liga na een pitch Voice ingeschakeld om een grootschalige sensibiliseringscampagne op te zetten om zo veel mogelijk Belgen te kunnen informeren. Voice creëerde een dedicated website, brochures en posters voor de wachtkamers van huisartsen en medische centra, een pers-campagne, social media content en advertising voor het grote publiek. De website omvat naast een schat aan informatie ook een korte self-test om na te gaan of je al dan niet het risico loopt zelf drager te zijn van deze verborgen erfelijke aandoening. Wacht niet langer en doe zeker de test, of spreek erover met je huisarts.

Client: Belchol – Belgische Cardiologische Liga
Contact: Professor Olivier Descamps
Agency: Voice Agency
Creative team: Gérard Steenhoudt, Gilles De Bruyère

Graphic design & motion design: Bruno Borges, Olivier Dossogne

Social media & Social PR team: Julien Brasseur, Diego Cortes, Eva Sirgi, Nina Bourgeois
Account director: Annemie Verschueren
Photography: Utopix – Marcel Velo

Contacteer ons
Over Voice Agency

Over Voice

Voice is een Belgisch communicatiebureau dat haar vaardigheden en ervaring met transmedia-communicatie (web, social media, PR & data analytics), ten dienste stelt van de het vertrouwen tussen adverteerders en hun publiek. Het agentschap neemt hiervoor haar klanten mee op een “trust-building journey” in drie fases: Listen > Think > Engage . Met het oog op acquisitie en conversie, doet Voice aan content-creatie en ontwikkelt het strategieën zodat wederzijdse en draagkrachtigere vertrouwensrelaties tussen de merken en hun doelgroepen kunnen worden geoptimaliseerd en versterkt.

Voice Agency
Stallestraat 140A
1180 Ukkel